لودینگ
وظایف روغن موتور

وظایف روغن موتور

دسته‌بندی‌ها آموزشی
نویسنده Ehsan Lotfi
زمان مورد نیاز برای مطالعه 2 دقیقه

موتور خودرو از مهمترین بخش های خودروی شما است.  به همین دلیل بایستی همواره برای نگهداری آن نکاتی را در نظر داشته باشید. روغن موتور نقش مهمی در محافظت از موتور خودروی شما را برعهده دارد. به همین دلیل بایستی در زمان انتخاب روغن معیارهای موتور خودرو خود را در نظر داشته باشید. قطعات مکانیکی پیشرانه خودرو با حرکت بر روی یک دیگر حرارت و اصتکاک ایجاد می کنند. این حرارت و اصتکاک ایجاد شده باعث فرسایش قطعات خودرو خواهد شد.در نهایت باعث نابودی کامل قطعات خواهد شد. البته باید بدانید تا زمانی که روغن موتور وجود نداشت شاهد این …

موتور خودرو از مهمترین بخش های خودروی شما است.  به همین دلیل بایستی همواره برای نگهداری آن نکاتی را در نظر داشته باشید. روغن موتور نقش مهمی در محافظت از موتور خودروی شما را برعهده دارد. به همین دلیل بایستی در زمان انتخاب روغن معیارهای موتور خودرو خود را در نظر داشته باشید.

قطعات مکانیکی پیشرانه خودرو با حرکت بر روی یک دیگر حرارت و اصتکاک ایجاد می کنند. این حرارت و اصتکاک ایجاد شده باعث فرسایش قطعات خودرو خواهد شد.در نهایت باعث نابودی کامل قطعات خواهد شد.

البته باید بدانید تا زمانی که روغن موتور وجود نداشت شاهد این اتفاق بودیم.بعد از تولید روانکارها دیگر شاهد مشکلاتی از این قبیل نیستیم.

به طور کلی وظیفه روانکار پیشرانه کاهش حرارت و اصتکاک ایجاد شده بر اثر حرکت قطعات بر روی یک دیگر است.

روغن موتور چیست؟

این روغن با ترکیب روغن پایه و انواع افزودنی ها تولید می شود.این روغن عنصری حیاتی برای قطعات پیشرانه خودرو است.هر پیشرانه برای عملکرد صحیح نیاز به روانکاری دارد. بنابراین در انتخاب روغن مناسب باید دقت کنید.

وظایف روغن موتور:

روغن موتور وظایف مختلفی برعهده دارد. این روغن به دلیل ویژگی های خاص شیمیایی در برابر حرارت قطعات پیشرانه عایق مناسبی هستند. وظیفه دیگر این روغن چسبندگی است. روغن موتور با استفاده از این ویژگی ذرات،براده های فلزی را به خود جذب می کند از حرکت آن ها به سمت دیگر اجزای پیشرانه جلوگیری می کند.

وظیفه دیگر و مهمترین وظیفه این روغن کاهش اصتکاک بین قطعات پیشرانه است.این روغن با استفاده از مواد افزودنی خاص که داراست به خوبی سطح قطعات پیشرانه  را پوشش می دهد و از اصتکاک بین قطعات جلوگیری می کند.

آخرین وظیفه این روغن  جلوگیری از زنگ زدگی قطعات پیشرانه است.این روغن با مواد افزودنی که در خود دارد می تواند از قطعات پیشرانه در برابر زنگ زدگی جلوگیری کند.

انواع روغن موتور:

حتما زمانی که برای تعویض روغن موتور به اتوسرویس مراجعه کردیده اید با کلمات مینرال،سنتتیک و نیمه سنتتیک بر روی گالن های روغن مواجه شده اید.

مینرال:

قدیمی ترین نوع روغن موتور است که از نفت خام به دست می آید.ان روغن در موتورهای که تکنولوژی ساخت پیچیده ای ندارند مورد استفاده قرار می گرفت.به مراتب این دسته از روغن ها قیمت پایین تری داشتند. می توان گفت امروزه این دسته از روغن ها به طور کامل منسوخ شده اند.چرا که که پیشرانه خودروهای موجود در بازار از تکنولوژی های نسبتاً پیچیده و به روز بهره می برند.

سنتتیک و نیمه سنتتیک:

این دسته از روغن ها با استفاده از مواد افزودنی خاص و در آزمایشگاه ها تولید می شوند. این دسته از روغن ها دارای کمترین میزان ناخالصی هستند.به مراتب بیشترین درصد روانکاری قطعات پیشرانه را دارا هستند. از این نوع روغن در خودروهای امروزی می بایست استفاده شود.

آخرین بروزرسانی : شهریور 26, 1403
امتیاز 4.7 از 10
مقالات مرتبط
دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *