لودینگ
روغن گیربکس اتوماتیک

روغن گیربکس اتوماتیک

دسته‌بندی‌ها آموزشی
نویسنده Ehsan Lotfi
زمان مورد نیاز برای مطالعه 3 دقیقه

گیربکس خودرو از مهمترین قطعات خودرو است. نیروی موتور از طریق این قطعه به چرخ ها منتقل می شود.این قطعه به دسته کلی گیربکس اتوماتیک و گیربکس های دستی تقسیم می شود. باید بدانید که روغن گیربکس نقش مهمی در سلامت این قطعه مهم دارد.چرا که روغن گیربکس به طور کلی حرارت و اصتکاک حاصله از حرکت چرخ دنده های داخل جعبه دنده را کاهش می دهد.در مقاله قبلی به طور کامل  روغن گیربکس دستی شرح داده شد. در این مقاله قصد داریم  روغن های گیربکس اتوماتیک را به صورت کامل برای شما شرح دهیم. گیربکس اتوماتیک: گیربکس اتوماتیک نوعی …

گیربکس خودرو از مهمترین قطعات خودرو است. نیروی موتور از طریق این قطعه به چرخ ها منتقل می شود.این قطعه به دسته کلی گیربکس اتوماتیک و گیربکس های دستی تقسیم می شود. باید بدانید که روغن گیربکس نقش مهمی در سلامت این قطعه مهم دارد.چرا که روغن گیربکس به طور کلی حرارت و اصتکاک حاصله از حرکت چرخ دنده های داخل جعبه دنده را کاهش می دهد.در مقاله قبلی به طور کامل  روغن گیربکس دستی شرح داده شد. در این مقاله قصد داریم  روغن های گیربکس اتوماتیک را به صورت کامل برای شما شرح دهیم.

گیربکس اتوماتیک:

گیربکس اتوماتیک نوعی از جعبه دنده خودرو محسوب می شود.به واسطه این قطعه عملیات تعویض دنده به صورت خودکار انجام می گیرد.اکثر راننده ها رانندگی با خودروی گیربکس اتوماتیک را ترجیح می دهند.چرا که در زمان ترافیک کار ساده تری دارند.

روغن گیربکس اتوماتیک:

به روغن گیربکس اتوماتیک می رسیم این روغن ها که به اختصار ATF(Automatic Transmission Fluid) نامیده می شوند. به طور کلی این نوع روغن ها دارای گرانروی و ویسکوزیته پایین تری به دیگر روغن ها دارد.چرا که مدل قرارگیری چرخ دنده ها و جایگیری قطعات در گیربکس خودرو برای روانکاری نیاز به روغن با ویسکوزیته پایین تر دارد.

روغن گیربکس اتوماتیک به طور کامل با روغن گیربکس دستی (واسکازین) متفاوت است.چراکه در گیربکس های اتوماتیک روغن تنها وظیفه کاهش اصتکاک و حرارت را برعهده ندارد.چرا که این روغن باید بتواند قدرت را از پمپ روغن به کلاچ منتقل کند. به همین دلیل روغن گیربکس اتوماتیک بایستی دارای ویژگی هایی باشد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

روغن گیربکس اتوماتیک

گرانروی در روغن گیربکس اتوماتیک:

همان طور که در ابتدا گفته شد این دسته از روغن های گیربکس گرانروی کمتری در مقایسه با روغن گیربکس دستی دارد. در گیربکس اتوماتیک انتقال قدرت توسط روغن گیربکس انجام می شود بنابراین اگر این روغن غلظت زیادی داشته باشد انتقال قدرت به درستی انجام نخواهد شد.

سطح کیفی روغن گیربکس اتوماتیک:

این دسته از روغن همانند روغن موتور و گیربکس دستی دارای استاندارد و سطح کیفی یکسانی ندارند.چرا که شرکت های سازنده گیربکس استانداردهای متفاوتی را برای گیربکس های خود در نظر گرفته اند.از معروف ترین استاندارد سطح کیفی روغن گیربکس اتوماتیک باید به Dexron ( ارائه شده توسط شرکت جنرال موتورز) و Mecron(ارائه شده توسط شرکت فورد)اشاره کرد.

این روغن وظایفی و نقش مهمی را برعهده دارد.بنابراین انتخاب اشتباه این روغن در دراز مدت برای شما خسارات سنگینی برای شما در پی خواهد داشت. بنابراین حتما برای انتخاب روغن گیربکس مناسب بایستی به دفترچه راهنمای خودروی خود مراجعه کنید.

فراموش نکنید که در زمان انتخاب روغن گیربکس به برند روغن نیز توجه کنید تا از کیفیت آن اطمینان کامل داشته باشید.کرفت اویل تمامی روانکارهای مورد نیاز خودروی شما را با کیفیت بالای آلمانی در اختیار شما قرار می دهد.

روغن گیربکس اتوماتیک

وظایف روغن گیربکس اتوماتیک:

  • انتقال قدرت موتور از طریق مبدل گشتاور
  • کنترل دما از طریق انتقال حرارت
  • روانکاری یاتاقان‌ها و دنده‌ها
  • روانکاری کلیه سطوح اصطکاک
  • کنترل تورم آب‌بندها
  • کنترل اصطکاک در صفحه کلاچ‌ها در دمای متغیر
  • محافظت از سطوح فلزات در برابر خوردگی

ویژگی روغن گیربکس اتوماتیک:

  • -گرانروی یا ویسکوزیته پایین
  • 2-مقاومت نسبت به گرما
  • 3-آب گریزی
  • 4-خاصیت ضد کف و ضدحباب
  • 5-پایداری در برابر خوردگی و ساییدگی

زمان تعویض روغن گیربکس اتوماتیک:

همان طور که گفته شد گیربکس های اتوماتیک انواع مختلفی دارند پس نمی توان به طور دقیق برای زمان تعویض روغن آن ها عدد مشخصی را اعلام کرد.بهترین راه برای زمان تعویض این روغن دفترچه راهنمای خودروی شما است. به طور کلی می توان گفت هر 30 الی 50 هزار کیلومتر این روغن را چک و در صورت نیاز برای تعویض آن اقدام کنید.

کرفت اویل را در اینستاگرام دنبال کنید:

  1. Kraftoil_leader@
  2. kraftoil.ir@

 

آخرین بروزرسانی : شهریور 26, 1403
امتیاز 4.7 از 10
مقالات مرتبط
دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *